Wednesday, April 22, 2009

Restaurant japonez! First time....

Un restaurant super, atmosfera placuta, personal prietenos, iar picturile de pe pereti sunt deosebite!Data viitoare imi voi face curaj sa incerc si sushi!
Enjoy!




Antree---o supa ciudata , din legume probabil...cu ceva ceapa verde tocata!Si un mix de salata verde cu un sos foarte dulce!












Stanga-spicy pork teriyaki
Dreapta-chicken teriyaki
Ambele asezonate cu acelasi sos dulce, care mie nu mi-e placut...poate gustul meu nu este atat de rafinat...cine stie??


Tuesday, April 21, 2009

Ciorbitza racoritoare de dovlecei! La masaaaaa












Pentru ca in California este canicula, astazi vor fi 98 grade Fahrenheit...mi-am amintit de o ciorbitza pe care mi-o facea mama mea...Dumnezeu s-o odihneasca in pace!
Cand stateam in Bucuresti, in timpul verii...prietenele mele o cereau mereu...Andreea stie!!!
Okkkkk, acesta va fi un blog mai altfel...pentru ca eu nu voi da cantitati foarte exacte....vor fi proportional cu placerea si cu oala bucatarului...
Prajituri fac foarte rar...asa ca doar atunci cand voi face un dulce-ceva, o sa avem nevoie de cantitati exacte!
Ahhhh, si pentru ca nu ma pricep foarte tare la cum sa stapanesc blogul din punct de vedere tehnic...voi spune ce am de spus, apoi vom vedea pozele!
Update:nu mi-a iesit treaba cu pozele...apar in ordine inversa si inaintea textului...
Hmmmmm, asta e...incerc sa ma perfectionez!
Sa aveti pofta, daca va face cu ochiul!


Sa purcedem:
  • 3-4 dovlecei (eu am gasit aici, la un magazin rusesc, green zucchini)
  • 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1-2 ardei gras rosu
  • o tona de marar(dupa gustul meu as pune chiar doua!)
  • aprox. 2 litri de lapte batut
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Asta e tot...ceapa verde se toaca cat mai marut, se caleste in putin ulei de masline, se adauga morcovul dat pe razatoarea mica, plus ardeiul rosu tocat foarte marunt.Se adauga apa, cam jumatate din oala, se lasa 15 minute sa fiarba, apoi se arunca in zeama fermecata dovleceii tocati dupa preferinta(mai mari sau mai mici)...se mai lasa sa fiarba molcom vreo 10 minute(cat fumati o tigara langa o cafelutza buuuuna; sau beti doar cafeaua!Unii sunt mai viciati...asa , ca mine)...
Update:nu merge cafeaua pe caldura asta, moncher!Inlocuim cu un pahar de Pepsi cu gheata si lamaie!
Offff, iar fac o mie de paranteze...
Lasam deci fiertura sa-si faca damblaua... lasam diveceii sa faca cunostinta cu restul verziturilor...apoooooi, dregem cu lapte batut toata minunatia asta!

La sfarsit...sare, piper, ce mai doreste fiecare, dar, neaparat doi pumni de marar tocat maruntzel, maruntzel ca sa intregeasca fiertura imparateasca!
E buna mai ales rece, scoasa de la frigider...iti racoreste maruntaiele mai ceva ca o bericica ....sau o inghetata!
Se mananca cate doua-trei portii....cat ne tine burta!

Andreeaaaaaaaaaaaa, la masaaaaaaaa!!!!

P.S. Daca nu vrem ca ciorbitza noastra sa arate ca o cenusareasa zdrentuita, putem face, inainte de a inchide focul....un dressing rapid dintr-un galbenus stopit cu putin otet si amestecat cu vreo 2 linguri de smantana groasa ca untul; luam din zeama fermecata cate putin si amestecam cu galbejeala datatoare de gust.Ca la ciorba de burta, fratilor!
Si-apoi sa vezi "doamna" ciorbita ce haina eleganta are...fina si dantelata!
S-avem pofta!!!!!